online film Park

© 2011 - 2014 Film Park Inc.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Társ oldalak

family guy fliers 1.JPG
kiadó reklám felület flyers 1.jpg





Menüsor

Jogi Nyilatkozat

Figyelem!

Az oldalon található tartalmakért SEMMILYEN felelősséget nem vállalok, a rajzfilmek készítésében, felvételében nem segédkeztem. A mesék csupán népszerűsítési célokból találhatóak a weboldalon és NEM letölthetőek! Az oldal megtekintése senkinek nem kötelező, így azt saját felelősségére teszi! Az oldalra nincs korhatár rakva, mert különböző korcsoportnak való tartalmakat tartalmaz, így ha egy 18+-os tartalmat egy ennél fiatalabb néz, nekem nem kötelességem eltiltani(ugyan már Kedves Szülők! manapság százszám megtalálhatóak a különböző programok erre és a Win7 pedig alapból tartalmaz erre egy funkciót "szülői felügyelet" néven). Az oldalon pornográf anyag NEM található és nem is lesz!

Kérek mindenkit, hogy próbáljon kulturáltan viselkedni és nem írni az üzenőfalra értelmetlen célozgató trágár beszédet (vagy csak okkal).

Kérek mindenkit hogy ne kommenteljetek semmiféle letölthető tartalomra mutató linket és tőlem se kérjetek ilyet (ezeket jogomban áll törölni)!

Az oldalon CSAK engedéllyel lehet reklámozni ezeket kérvényezzétek a face-n vagy az e-mail-omon.

Az elit alakulat - 6. rész: Bastogne

2013.02.09. - Reneal Szólj hozzá!

1944 csikorgó tele a belgiumi Bastogne melletti erdőkben éri a kimerült katonákat. A város erődjét szívósan védik a jól felszerelt németek. Az amerikaiak viszont téli felszerelés nélkül kénytelenek harcolni. A fagy, az éhség és a fáradtság kikezdi lassan a harci morált. A két frontvonal iszonyúan közel került egymáshoz, kialakult az állóháború a lövészárkok között. Eugene Roe doktor árokról-árokra rohangál, mindenhova hívják, néha feleslegesen is ugratják a katonák unalmukban, mint egy eltévedt civilt. Az orvos idegei nehezen bírják a nyomást. A Bastogne-i külvárosi segélyállomáson Roe doki megismerkedik Renée-vel, a szép francia nővérrel. Nem tudják evakuálni a sérülteket, Bastogne-t reménytelenül körülkerítették a németek. Nixon és Winters szerint egy előnye van az extrém időjárásnak: a hidegben megfagy még a félelem is. Toye és Wynn fagyási sérülésekkel küzd, de nem akarják elhagyni a frontvonalat. Hughes lába is elfagy, ő viszont készakarva levette bakancsát az orvos gyanúja szerint. A következő hajnal fénye szinte megigéz mindenkit, még kicsit önfeledten játszanak is a hóban, de a német tűzerő visszatántorítja a katonákat a fájdalmas valóságba. Az amerikai bombázók saját vonalaikat is eltalálják válaszként, annyira közel esnek a lövészárkok. A félénk Roe doktor szerelmet vall Renée nővérnek. Másnap eltalálják az elővigyázatlan Gordont a fehér overállal álcázott német portyázó egységek. Roe doki felhúzza vöröskeresztes karszalagját, kirohan fedezékéből és saját testével védelmezi Gordonét, amíg elnémulnak a géppuskák. Elvonszolja a segélyállomásig, amely addigra megtelt súlyos sérültekkel és halottakkal. A németek Karácsony szentestéjén üzenetet küldenek a szövetséges csapatoknak: adják meg magukat! McAucliffe tábornok szívélyes válasza: fenéket! Erre a németek keményen bombázni kezdik Bastogne-t. Tovább fájdítják az amerikaiak szívét jól hallható karácsonyi dalaikkal, közben éjjel is ágyútüzet zúdítanak rájuk. Roe doki órákra megreked egy lövészárokban.

Címkék: Sorozat Dokumentum 2.Világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefilme.blog.hu/api/trackback/id/tr385070810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása